Aleanca LGBT dhe Pro LGBT njoftojnë se gjatë dtës së djeshme dhe të sotme, kanë nisur një komunikim zyrtar me Policinë e Shtetit dhe Partinë Demokratike që po vazhdon protestën në bulevard, për të siguruar mbarëvajtjen e qetë dhe pa probleme të paradës së 6-të të Krenarisë në Tiranë.

Gjithashtu, gjatë ditës së sotme dy organizatat i kanë dërguar një ftesë zyrtare për të mbështetur këtë paradë, kryeministrit të vendit njëherazi kryetar i partisë Socialiste, partia më e madhe e majtë, që të mbështesë këtë event.

Kujtojmë se dje, e njëjta kërkesë për mbështetje iu dërgua dhe z. Lulzim Basha.

Asnjë nga organizatat nuk ka për synim të provokojë kënd, por ne vazhdojmë të besojmë në drejtësinë e kauzës sonë që ka si mesazh ndalimin e diskriminimit të qytetarëve.

Besojmë se edhe zoti Rama, edhe zoti Basha mendojnë si ne: që nuk ka qytetarë të dorës së parë dhe qytetarë të dorës së dytë.

 

I nderuar zoti Rama,

Në datën 13 maj, në orën 11.00, Aleanca LGBT dhe Pro LGBT, dy organizatat kryesore për mbrojtjen e të drejtave të komunitetit LGBTI në Shqipëri, do të organizojnë Paradën e 6-të me biçikleta të quajtur Tirana Gay (P)Ride.

Përmes kësaj letre ne ju ftojmë, që si kryetar i një partie të majtë dhe si Kryeministër i të gjithë shqiptarëve, të merrnit pjesë në këtë event, që për komunitetin LGBTI është një mundësi e jashtëzakonshme për t’u ndjerë të lirë dhe për të jetuar me dinjitet.

Ne besojmë se ka ardhur koha që Ju personalisht dhe partia që ju drejtoni, anëtare e partive progresiste të majta në Europë, të mos ngurroni të keni një qëndrim publik në mbështetje të të drejtave të komunitetit LGBTI.

Siç besojmë se jeni në dijeni, në Europën perëndimore edhe më tej përtej Atlantikut, nuk ka më asnjë forcë politike, e majtë ose e djathtë apo e qëndrës qoftë, që të ngurrojë të mbështesë publikisht të drejtën e qytetarëve LGBTI për të jetuar të padiskriminuar dhe të papërjashtuar.

Në pritje të një përgjigje, ju falenderojmë paraprakisht.

Me respekt,

Xheni Karaj, Drejtore e Aleanca LGBT
Kristi Pinderi, Drejtor i ProLGBT

*Ky publikim është bërë nën mbështetjen e ILGA-Europe në kuadër të programit “Krijimi i Mundësive”. Opinionet e shprehura në këtë dokument nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimet zyrtare të Ilga-Europe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *